FaR – Fysisk aktivitet på Recept

Rörelse på recept kan i många fall vara den bästa medicinen. Det innebär att du får ett recept av din läkare eller sjukgymnast, på en fysisk aktivitet som är anpassad till dina egna förutsättningar och önskemål.

Fysisk aktivitet på recept i stället för medicin? I vissa fall kan det fungera.

Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i din kropp och själ. Motion kan därför fungera som en medicin som både förebygger och behandlar sjukdomar. Rörelse kan komplettera eller i vissa fall till och med ersätta läkemedel, dessutom nästan helt utan biverkningar.

Fysisk aktivitet har bevisad effekt vid en mängd olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, stroke, diabetes, bröst- och tjocktarmscancer, artros och depression. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana. Därför är det aldrig för sent att börja röra på sig.

På Friskis&Svettis Täby kan du köpa ett subventionerat FaR-kort för att komma igång med din träning. Det är ett Träningskort som gäller 3 månader från inköpsdatum och kostar 800 kronor (inklusive medlemsavgift). Sedan kan du lösa en tremånadersperiod till, för 700 kronor. Därefter gäller våra ordinarie priser, även om du får nytt recept.

Nu erbjuder Friskis&Svettis Täby FaR (Fysisk aktivitet på Recept) för barn och ungdomar!

Det går till på samma sätt som med FaR för vuxna. Barnen kommer dock med sin målsman och bokar in samtal och gör handlingsplan med föreningens Far-kontakt. FaR-kortet kostar, 700 kronor + medlemskap. I de fall som vuxen behöver vara med kan familjen lösa ex klippkort.

Viktigt att veta:

 • Barn mellan 13-15 som tränat med vår FaR handledare får grönt kort för träning på egen hand (även i gymmet) om det är lämpligt. Handledaren gör bedömningen.
 • Barn under 13 som tränar med handledare, tränar i första hand egen träning med kroppen som belastning och då håller de till i gruppträningshallarna.
  Övrig träning går de med föräldrar.
 • För riktigt små barn finns Familjejympa för hela familjen. Här löser en målsman tex klippkort alt träningskort. Barnen har då inget eget medlemskap.

Frågor till far@taby.friskissvettis.se

 • Öppettider i Näsbypark och Kyrkbyn

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.3006.3006.3006.3006.3008.3009.00
  Stänger22.0022.0022.0022.0019.3018.0020.00
   facebook