Fysisk aktivitet på Recept (FaR)

Motion kan göra underverk med din hälsa. Det vet både sjukvården och vi på Friskis&Svettis. Fysisk aktivitet på recept (FaR) skrivs ut av legitimerad sjukvårdspersonal, exempelvis läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster. Från din vårdgivare får du också övergripande råd för hur du bör träna. Sen tar vi på Friskis vid. Friskis&Svettis Täby har ett speciellt träningskort för dig med fysisk aktivitet på recept. I det kortet ingår hela vårt träningsutbud och kostnadsfritt stöd från en FaR ledare.

Över 40 träningsformer ingår

Friskis&Svettis Täby har ett rabatterat träningskort för dig med Fysisk aktivitet på Recept. Kortet gäller för hela Täbyföreningens utbud med över 40 olika träningsformer att välja bland i båda våra anläggningar. FaR-kortet kostar 720kr plus 100kr i medlemskap och gäller i tre månader från inköpsdatum. Visa upp FaR-recept och legitimation när du köper kortet.

Kostnadsfri hjälp från FaR handledare

För dig med FaR-kort ingår även kostnadsfri rådgivning av en handledare. Petra Bjerner är – om du vill – din kontaktperson som stöttar och följer upp dig i din träning och kan svara på eventuella frågor och funderingar. Kontakta Petra via far@taby.friskissvettis.se.

Har du frågor kring träningen och våra pass är du välkommen att prata med receptionen eller tränare på din närmaste. Du kan läsa om de olika träningsformerna här eller kontakta Petra Bjerner

 

FaR för barn och ungdomar

Barnen kommer med sin målsman. Bokar in samtal och gör handlingsplan med föreningens Far-kontakt. FaR-kortet kostar, 600kr plus 100kr i medlemskap. I de fall som vuxen behöver vara med kan familjen tex lösa ett klippkort.

Viktigt att veta:

 • Barn mellan 13-15 år som tränat med vår FaR handledare får grönt kort för träning på egen hand om det är lämpligt. Handledaren gör bedömningen.
 • Barn under 13 år som tränar med handledare tränar i första hand med kroppen som belastning. I dessa fall använder vi gruppträningshallarna. Vid träning i gymmet går barnen tillsammans med vuxen.
 • För barn mellan 5-12 år finns Familjejympa. Här tränar familjen tillsammans under leksamma former. På just detta pass kommer hela familjen in på samma träningskort. I dessa fall är det målsman som blir medlem.
 • Öppettider Näsbypark och Kyrkbyn

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.3006.3006.3006.3006.3008.3009.00
  Stänger22.0022.0022.0022.0019.3018.0020.00
   facebook