Vad är soft träning?

Soft är uppbyggande, energigivande och hänsynsfullt utmanande träning. Du har stor möjlighet att anpassa träningen till dina förutsättningar och mer tid att känna in kropp och sinne. Kanske är du ny, ovan eller äldre. Kanske tränar du tufft och vill varva med mer återhämtande träning. Eller kanske känner du att den lugnare karaktär som soft-träning har är vad du trivs bäst med.

Soft passar väldigt många av många olika anledningar. Du kan vara yngre, äldre, tränad, otränad, van eller ovan. Kanske behöver din kropp och ditt sinne lite extra omtanke. Soft passar även dig som tränar tufft och vill ha återhämtning emellanåt. Eller så gillar du helt enkelt att träna.

Du hittar denna härliga träning just nu i formerna: Jympa soft, Spin soft, Indoor Walking soft, Dans soft, Cirkelgym soft, Cirkelfys soft, Skivstång soft, Flex soft och Yoga soft.

Jympa Soft
Mjukt och behagligt men ändå med möjlighet att ta i rejält. Mycket smidighets- och rörlighetsträning. Till härligt medryckande musik såklart. Här är volymen även lite lägre. Passet har en avstressad inramning där var och en tränar efter sin förmåga.

Dans Soft
Bejaka din dansglädje! Det här är passet för dig som gillar att dansa och vill få en träningsupplevelse fylld med energi och känsla. Dans soft är hoppfritt med enkel koreografi så att du ska hinna ta ut stegen. Du behöver inga förkunskaper, det är din lust och ditt uttryck som står i centrum.

Skivstång Soft
Träningen är enkel och effektiv med hjälp av skivstång, drivande musik och tydliga instruktioner. Belastningen anpassar du själv, från att enbart använda skivstångens egen vikt på ett par kilo, till att lägga på ett avsevärt antal kilo. Övningarna ger dig styrkeuthållighet för ben, höfter, rygg, mage, bröst, axlar och armar. Övningarna i passet är särskilt utvalda för att skapa en skonsam och tillgänglig utmaning med stort fokus på instruktioner om såväl teknik och känslan.

Cirkelfys Soft
I Cirkelfys soft tränar du i olika stationer placerade i cirkel. En del stationer är med redskap och en del utan. Ledaren går igenom alla övningar innan passet och hjälper sedan till under träningen. Här finns det gott om tid till varje övning och du kan själv enkelt välja hur belastande träningen blir. Samtidigt som du har möjlighet att vara med i en energifull gruppkänsla. Cirkelfys soft passar alla oavsett om du är ny, ovan eller äldre. Eller så kanske du tränar tufft och vill varva med mer återhämtande träning.

Cirkelgym Soft
I Cirkelgym tränar du i olika maskiner eller stationer placerade i cirkel. Övningarna är enkla att utföra och maskinerna lätta att ställa in. I första hand tränar du din uthålliga styrka, men du får också konditionsträning på köpet. Cirkelgym soft är ett pass med glad energi i både träning och musik utan att vara stressigt. Ledaren går igenom alla övningar innan passet och hjälper sedan till under träningen. Du hinner koncentrera dig på övningarna, samtidigt som du har möjlighet att vara med i en trivsam gruppkänsla. Cirkelgym soft passar alla, både dig som är erfaren och dig som är ny i gymmet.

Flex Soft
Flex soft är ett fokuserat och lugnt pass där vi mjukar upp och tränar rörlighet med extra hänsyn till kroppen. Flex är också perfekt rörlighetsträning för dig som är extra stel. Vi utgår ifrån utvalda övningar för hela kroppen och strävar efter kroppsmedvetenhet. Vi utvecklar även stabilitet och balans.

Yoga Soft
Friskis&Svettis yoga bygger på den klassiska Hatha-yogans grunder och är vår egen form av yoga som tagits fram i harmoni med Friskis&Svettis idé. En lugn och varsam träning som tar extra hänsyn till leder och muskler med mjuka tänjningar och yogapositioner och en medveten andning. Yoga soft passar dig som ny, ovan eller kanske känner dig stel. Eller dig som känner att ett extra lugnt, meditativt och avstressande pass är precis vad ditt sinne längtar efter. Träningen avslutas med skön avslappning.

Indoor walking Soft
IW soft är energifull och skön konditionsträning för dig som vill träna med behaglig puls. IW soft fungerar även utmärkt som återhämtning efter ett högintensivt pass. Du tränar på en cross trainer, en så kallad walker, där du väljer motstånd utefter förmåga och dagsform.
Ledaren guidar dig genom ett varierat ”landskap” där du bestämmer känsla och tryck i stavar och fotplattor. Vi tränar mjukt fokuserat till energigivande musik för en skön träningsupplevelse.

Spin Soft – Nyhet hösten 2016
Spinning dvs träning på cykel inomhus är effektiv konditionsträning för hjärtat. Spin soft är utmärkt för återhämtning, som ett skönt morgonpass eller för den som vill bygga upp sin kondition från grunden. Intensiteten är lägre och mer skonsam på Spin soft och passen har en skön energi med ett driv.

  • Öppettider Näsbypark och Kyrkbyn

  • MånTisOnsTorsFreLörSön
    Öppnar06.3006.3006.3006.3006.3008.3009.00
    Stänger22.0022.0022.0022.0019.3018.0020.00
      facebook