FaR – fysisk aktivitet på recept


 

Rörelse på recept kan i många fall vara den bästa medicinen. Det innebär att du får ett recept av din läkare eller sjukgymnast, på en fysisk aktivitet som är anpassad till dina egna förutsättningar och önskemål.

Fysisk aktivitet på recept i stället för medicin? I vissa fall kan det fungera.

Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i din kropp och sinne. Motion kan därför fungera som en medicin som både förebygger och behandlar sjukdomar. Rörelse kan komplettera eller i vissa fall till och med ersätta läkemedel, dessutom nästan helt utan biverkningar.

Fysisk aktivitet har bevisad effekt vid en mängd olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, stroke, diabetes, bröst- och tjocktarmscancer, artros och depression. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana. Därför är det aldrig för sent att börja röra på sig.

FaR-kort

På Friskis&Svettis Täby kan du köpa ett subventionerat FaR-kort för att komma igång med din träning. Det är ett Träningskort som gäller 3 månader från inköpsdatum och kostar 820 kronor (inklusive medlemskap) . Vill du ha hjälp med träning i gymmet så ingår fria gyminstruktioner. Sedan kan du lösa en tremånadersperiod till, för 720 kronor. Därefter gäller våra ordinarie priser, även om du får nytt recept.

Om du har frågor om vårt FaR-kort kontakta far@taby.friskissvettis.se

FaR för barn och ungdomar

Det går till på samma sätt som med FaR för vuxna. Barnen kommer dock med sin målsman och bokar in samtal och handlingsplan med föreningens Far-kontakt. FaR-kortet för barn kostar 700 kronor (inklusive medlemskap). I de fall som vuxen behöver vara med löser familjen eget träningskort – ex klippkort.

Viktigt att veta:

 • Barn från 13 år som tränat med vår FaR handledare kan träna i gymmet på egen hand om det är lämpligt. Handledaren bedömer det.
 • Barn under 13 som tränar med handledare arbetar i första hand med kroppen som belastning och håller då till i gruppträningshallarna. Övrig träning går de med vuxen.
 • För riktigt små barn finns Familjejympa för hela familjen. Här löser en målsman tex klippkort alt träningskort. Barnen har då inget eget medlemskap.

Frågor till far@taby.friskissvettis.se

 • Öppettider sommar i Näsbypark och Kyrkbyn (18 juni-19 augusti)

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar07.0007.0007.0007.0007.0008.3013.00
  Stänger21.0021.0021.0021.0018.0013.0020.00
 • STÄNGT NÄSBYPARK v29 (öppet i Kyrkbyn)

 • STÄNGT KYRKBYN v30 (öppet i Näsbypark)

   facebook