Nya spinningen heter spin

I vår nya spinning, som vi kort och gott kallar Spin, är det helt upp till dig vilken intensitet du kör på varje pass. Du hittar alltså inte längre bas, medel och intensiv bland spinningen. Det bästa av allt, du kan köra precis så hårt som du vill. Välj det upplägg du gillar bäst och ställ själv in ditt motstånd.

Från och med hösten 2013 kommer vi att ha två typer av spinningpass; Spinning + tid (Spin 30, Spin 55 eller Spin 75) och Spin Intervall. Utöver detta finns tillägget Puls som innebär att pulssystemet Activio används under passet.

Spin + tid är ett distanspass med mer eller mindre inslag av naturliga intervaller som ersätter våra tidigare bas- och medelpass. Här fokuserar vi på uthållighet och du har möjlighet att träna din kondition precis så mycket som du önskar. Upplägget är friare än tidigare. Ledaren, musiken och stämningen i gruppen peppar, samtidigt som du tränar utifrån din egen förmåga. Så utifrån dagsform eller träningsvana kan passet vara riktigt, riktigt tufft eller mindre svettigt beroende på hur mycket du vill trycka på. Passets längd kan variera och siffran anger passets totala tid i sal, i minuter.

Spin Intervall är spinning i intervallform där tuffare arbete varieras med återhämtningar. Syftet med intervallupplägget är att träna och öka den aeroba kapaciteten, konditionen. I Spin intervall kan du utmana dig extra mycket och känna kicken som en tuffare ansträngning ger.

Intervallpassen finns i tre varianter: Långa intervaller, korta intervaller och pyramid.

 • Spin intervall långa Passet för dig som vill utmana din kondition stegvis. Du kan befinna dig på grund till avancerad nivå och anpassa belastningen utifrån dina förutsättningar.
 • Spin intervall pyramid Ett tufft och varierat intervallpass för dig som är van spinnare och vill utmana din kondition.
 • Spin intervall korta Det tuffaste intervallpasset för dig som är van spinnare och verkligen vill utmana din kondition med högintensiv maxträning.

Pulsmätningssystemet Activio används som redskap på vissa av passen, både på distans och intervall. Du kan också gå in på myactivio.com och skapa ditt konto där du kan följa din träningsutveckling på pulspassen.

Vad ska jag spinna?

Hur väljer man då pass i spinningdjungeln? Var lugn, här hittar du en guide till aktuellt spinningutbud.

Variation och utmaning på dina villkor?
Spin (30, 55, 75), Spin intervall, Spin puls, Spin intervall puls.

Utmana stegvis?
Spin intervall, Spin (30, 55, 75).

Köra hårt?
Spin intervall, Spin intervall puls.

Länge och lagom?
Spin 75.

Koll på pulsen?
Spin puls, Spin intervall puls.

marginal_spincykel.fram

 • Öppettider Näsbypark och Kyrkbyn

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar06.3006.3006.3006.3006.3008.3009.00
  Stänger22.0022.0022.0022.0019.3018.0020.00
   facebook