Friskis Täby Gym_IWSpin_FlyFriskis Täby Gym_5

Friskis Täby Gym_8   Friskis Täby Plan 2_4

F&S Täby kyrkby – din nya mötesplats för träning!

Vi bygger nytt för framtidens träningsupplevelse! Friskis&Svettis Täbys nya träningsanläggning innebär nya möjligheter till bra och lustfylld träning. Två våningar, tre salar för gruppträning, en häftig multihall, Cirkelgym och stor yta att mötas på. Där har ni föreningens nya anläggning i Täby Kyrkby.

– Vi siktar högt. Förhoppningsvis går alla våra drömmar i uppfyllelse säger verksamhetschef Peer Weding. Nu finns vi i både i norra och södra Täby med två härliga ”festlokaler” som erbjuder mycket träningsglädje.

Bilder från invigningen

ritning_kyrkbyn

Multihallen – en lekplats
Om du tänker multihall istället för gym. Lek istället för träning. Då är du nära den individuella träningen vi vill erbjuda på Friskis&Svettis. Den klassiska bilden av gymmet med en maskinpark finns kvar. Den används av många och har definitivt sina användningsområden. Men Friskis&Svettis satsar stort på den funktionella ytan. Vi vill med denna yta inspirera ännu mer till rörelseglädje i alla dess former.
– Du möts av öppna ytor med fria vikter, redskap som gymband, rep, kettlebells, bulgarian sacks, ”lektällning” för armgång, romerska ringar mm, säger föreningens gymansvarige Bob Arnesen.

Två nya träningsformer: Cirkelgym och Indoor walking
Cirkelgym är ett ledarlett styrketräningspass där du tränar på olika stationer och maskiner. Fokus ligger på uthållig styrketräning med konditionsträning som en bonus. Cirkeln består av 14-20 övningar för hela kroppen. – Cirkelgym är en intensitet som passar både oerfarna och vana, säger vår träningsansvariga, Josefina Kihlström. Träningsformen är mycket uppskattad och välbesökt i föreningar runt om i landet.

Indoor walking är konditionsträning som alla kan vara med på. Inte helt olik spinning i sin idé. Kliv upp, greppa styret och börja gå! Belastning, utgångsställning och tempo varieras under träningen. Grundkänslan är svävande jogga i en lätt uppförsbacke. Belastningen styr du själv. Träningen blir precis så lättsam eller tuff som du önskar. – Indoor walking är beroendeframkallande. Hela kroppen engageras på ett fantastiskt sätt, säger samordnare Christina Vågstedt som utbildat sig till IW-ledare.

Välkomnande mötesplats
– Att mötas är minst lika viktigt som att träna. Förutom vår övergripande idé – du ler när du tänker på träning, är Friskis&Svettis Täbys vision ”En välkomnande mötesplats med träning i centrum”. Det ska kännas lika naturligt att mingla runt bland vänner som att fokusera på hård träning. Många av våra funkisar är med och bidrar med olika idéer och kunskap. Alla funkisar arbetar för att vi ska vara välkomnande. Friskisvärdar får även i vår nya anläggning en betydelsefull roll för att alla skall känna sig välkomna, säger Phillida Parfitt Värdansvarig.

– Vi bygger en välkomnande entré. Bland annat med en bra lösning på Friskis&Svettis vanliga skoproblematik. Entrén kommer att bli mycket bättre i vår nya lokal säger projektledare Petra Hjalmarsson. Sista kvartalet 2014 beräknar vi flytta in i den nya lokalen på Eldarvägen 4 i Södra Midgårds industriområde, Täby Kyrkby. Planerad invigning i början på januari 2015.

Hitta till Kyrkbyn med gång- och cykelvägar –  >Klicka här!<

 

sladdar utblast

Frågor och svar

Varför skaffa en ny lokal?
Vi är trångbodda och vill erbjuda träningsglädje för ännu fler Täbybor! Vi vill erbjuda framtidens träningsupplevelse. Vi vill skapa en självklar mötesplats för alla som tycker om rolig träning. Vi strävar mot vårt mål: Lustfylld och läggtillgänglig träning för många.

Kommer verksamheten i Slottshallen att finnas kvar?
JA! Slottshallen i Näsbypark kommer att finnas kvar. Vi flyttar inte verksamheten utan kompletterar med ytterligare en lokal i en annan del av kommunen så att det blir nära till Friskis&Svettis för fler av kommunens invånare.

Var hittar jag den nya anläggningen?
Adressen är Eldarvägen 4 i Midgårds industriområde och ligger i södra delen av Täby Kyrkby alldeles intill Bergtorpsvägen.

Är lokalen anpassad för personer med fysisk funktionsnedsättning?
Självklart! Det finns hiss till våning två. Lokalen som helhet är öppen med stora breda passager. Både omklädningsrum och vissa toaletter är anpassade.

  • Öppettider Näsbypark och Kyrkbyn

  • MånTisOnsTorsFreLörSön
    Öppnar06.3006.3006.3006.3006.3008.3009.00
    Stänger22.0022.0022.0022.0019.3018.0020.00
      facebook