Vanliga frågor


Vem äger Friskis&Svettis?

Friskis&Svettis Täby är en allmännyttig ideell idrottsförening, vilket innebär att medlemmarna “äger föreningen”. De intäkter och eventuella överskott som föreningen gör under ett verksamhetsår går tillbaka till medlemmarna i form av exempelvis utbildning av ledare och instruktörer samt förbättrade träningsmöjligheter avseende bland annat lokaler och träningsredskap.

Hur bokar jag ett pass?

Våra bokningsrutiner kan du läsa mer om här

Kan pass bli inställda eller ändrade?

Vårt schema fastläggs per säsong och är preliminärt. Vi gör alltid vårt yttersta för att erbjuda de schemalagda träningspassen. Eftersom alla våra Funktionärer utför sina uppdrag ideéllt, på sin fritid, kan förändringar i våra ledare och instruktörers liv, göra att pass ersätts eller utgår. Träningspass kan också komma att ändras med kort varsel. Hemsidan innehåller aktuell information. Friskis&Svettis kan inte kompensera utebliven träning.

Varför betalar man medlemsavgift?
För att kunna köpa och använda ett träningskort så måste du vara medlem i Friskis&Svettis Täby. Medlemsavgift gäller per kalenderår. Du ska ha ett medlemskap för de år ditt träningskort gäller.

Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening utan vinstintressen. Verksamheten finansieras av medlemsavgifter och träningskortsavgifter. Varje F&S-förening bygger själva upp sin verksamhet och ansvarar för sin ekonomi. Alla föreningar är samlade i en riksorganisation kallad Friskis&Svettis Riks. I medlemsavgiften ingår bl.a. olycksfalls-försäkring, tidningen Friskispressen och avgifter till Friskis&Svettis Riks, som bl a utbildar alla ledare och instruktörer.

Jag bor i Täby och jobbar i Stockholm. Kan jag köpa ett kort som gäller för två eller fler föreningar?

Ett Friskis&Svettis-kort gäller enbart för träning och medlemskap i den föreningen där du köpt kortet. I Region Stockholm finns möjlighet att köpa Tvåföreningskort, som gäller i två föreningar. Mer info här. Vill du träna i andra föreningar/på andra orter kostar det 50 kronor per gång om du är medlem och har giltigt träningskort i Friskis&Svettis Täby.

Hur gammal ska du vara för att träna i Gymmet?

Från det år du fyller 13 år är du välkommen till gymmet tillsammans med en vuxen. Före första träningspasset, ska ni tillsammans, genomgå en instruktion med någon av våra gyminstruktörer.

För gymträning på egen hand är åldersgränsen från det år du fyller 15 år. Ta med legitimation vid köpet, även om du tränar på engångsbiljett.

Mer om Åldersgränser i gym och på pass här

Har ni pensionärsrabatt?

Vi har valt att kalla det kort som de flesta pensionärer köper för Dagkort. Det är fler än pensionärer som bara vill träna dagtid och det gör att det också blir bättre plats på kvällarna, på pass och i gymmet. Det är ett rabatterat kort som gäller för träning fram till 16.00 på vardagar och alla tider på helger. Du kan duscha efter 16.00, men gymträningen ska vara avslutad då. Vår dagverksamhet är stor och vi utvecklar hela tiden vårt utbud på dagtid. Det ideella uppdraget kan vara svårt för många att ha på dagtid. Därför kan viss förändring av passen dagtid förekomma, då t ex ändrade arbetsförhållanden för ledare förändras.

Har ni barnpassning?

Vi har inte barnpassning på vår anläggning. Våra åldersgränser hittar du här 

Får jag provträna gratis en gång?

Du köper en engångsbiljett om du vill provträna. Väljer du sedan att köpa 6 månaders- eller 12 månaderskort drar vi av priset motsvarande en engångsbiljett mot uppvisande av kvitto.

Kan jag uppgradera mitt kort?

Om du vill uppgradera ett dagkort så att det gäller alla tider kan vårt system räkna ut värdet av dagarna som är kvar på ditt kort och uppgradera det. Du behöver då inte lägga till några pengar, men sista dag att använda kortet flyttas bakåt, så du får köpa ett nytt kort tidigare. Tvåföreningskort uppgraderas inte.

Jag har tappat bort mitt kort. Hur gör jag för att få ett nytt?

Har du tappat bort kortet kan du få ett nytt mot en administrationsavgift på 100 kr. Kontakta receptionen så hjälper de dig.

Kan jag betala träningskort via faktura?

Ja det går bra. Blanketter för det hittar du här.

Kan jag betala träningskortet med friskvårdscheckar och friskvårdskuponger?

Ja om du köper kortet i vår reception.

 

 

 

 

jympa_200x300

Friskis & Svettis Uppsala 2012-2017

 • Öppettider sommar i Näsbypark och Kyrkbyn (18 juni-19 augusti)

 • MånTisOnsTorsFreLörSön
  Öppnar07.0007.0007.0007.0007.0008.3013.00
  Stänger21.0021.0021.0021.0018.0013.0020.00
 • STÄNGT NÄSBYPARK v29 (öppet i Kyrkbyn)

 • STÄNGT KYRKBYN v30 (öppet i Näsbypark)

   facebook