Hej bästa medlem!

Här kan du läsa om vad som gäller kring ditt medlemskap och ditt träningskort.

Medlemsvillkor
För att träna hos oss behöver du vara medlem i idrottsföreningen Friskis&Svettis Täby. Friskis&Svettis är en ideell medlemsförening ansluten till Riksidrottsförbundet. När du väljer att bli medlem och köpa träningskort hos oss, alternativt förlänga ditt befintliga medlemskap och träningskort, väljer du samtidigt att acceptera och följa dessa medlemsvillkor.

Medlemsavgiften är 100 kr per kalenderår och betalas separat från träningskortet. Ditt medlemskap är personligt och kan inte överlåtas. Lös ditt medlemskap i våra receptioner eller här.

Personligt träningskort
Ditt träningskort är personligt och gäller på båda våra anläggningar. Utlåning av medlemskap eller träningskort är inte tillåtet och kan leda till en månads avstängning.

Du är försäkrad!
Olycksfallsförsäkring hos försäkringsbolaget Svedea. Gäller vid olycksfall på väg till och från träningen och på träning med Friskis&Svettis mer info

Överlåta träningskort
Du kan överlåta ditt träningskort till en annan medlem mot en administrativ avgift på 100 kronor.

Din ångerrätt
Öppet köp tillämpas inom 14 dagar från den dag som du köpte träningskortet. Medlemsavgiften för innevarande år kommer däremot inte att återbetalas.

Borttappat eller stulet träningskort
Om du förlorat ditt träningskort ersätter vi det mot en administrativ avgift på 100 kronor. Om ditt kort har blivit stulet så ger vi ut ett nytt mot uppvisande av en polisrapport. Välkommen till receptionen så fixar vi det!

Registrera ditt kort i receptionen
Ha alltid med dig ditt träningskort till anläggningen. För att gå på pass eller träna i gymmet behöver du registrera dig i inloggningen på anläggningen genom att registrera ditt träningskort i en av kortläsarna.

Träning under eget ansvar
All träning sker på egen risk och under ditt egna ansvar. Det gäller även förvaring av personliga tillhörigheter under träningstillfället. Du kan låna eller köpa hänglås i vår receptioner. Kvarglömda prylar sparas i två veckor. Efter det skänker vi eller slänger vi dem.

Schemaändringar och reducerade öppettider
Schemaändringar förekommer över hela året. Vid storhelger och under sommaren är schema och öppettider något reducerade, jämfört med under ordinarie höst- och vårsäsong. Ibland behöver vi också stänga anläggningar tillfälligt för underhåll och renovering. Utebliven träning av dessa skäl ersätter vi inte. Friskis&Svettis Täby ansvarar heller inte för hinder i eller begränsning av träningsmöjligheter som beror på omständighet utanför vår kontroll.

Skäl för avstängning
Friskis&Svettis Täby verkar för en välkomnande, tillåtande och lustfylld träningsmiljö. Olämpligt uppförande som exempelvis aggressivt beteende, hot mot medlemmar, funktionärer och personal, stölder och doping kan leda till avstängning. Verksamheten har nolltolerans mot alkohol och droger.

Friskis&Svettis antidopingpolicy
Friskis&Svettis är emot all form av doping. Som idrottsförening och medlem i Riksidrottsförbundet följer vi dessutom de bestämmelser som gäller för alla idrottsföreningar.

Frysa träningskort
I vissa situationer har du möjlighet att frysa ditt träningskort och på så sätt förlänga giltighetstiden med max 12 månader. Om du betalar ditt träningskort via autogiro kommer dragningarna att frysas under den perioden du inte kan träna. För att kunna frysa kortet behöver något av följande kriterier vara uppfyllda:

Skada/sjukdom
Om du är skadad eller sjuk och har ett giltigt intyg från din läkare, barnmorska eller sjukgymnast kan du förlänga ditt träningskort med samma period som är angivet på intyget. Intyget ska ha brevhuvud eller stämpel samt namnteckning och namnförtydligande från utfärdaren. På intyget ska det tydligt stå angivet att du inte kan/har kunnat träna samt från vilket start- och slutdatum. Det ska förstås också innehålla ditt eget namn och personnummer. Intyget lämnar du in på din träningsanläggning.

Graviditet
Om du fått komplikationer eller besvär i samband med graviditet som gör att du inte kan träna gäller samma regler som för skada/sjukdom (se ovan).  

Samtycke för minderåring
Om du är under 18 år måste du ha med ett intyg med målsmans samtycke om att du blir medlem. På intyget ska det tydligt framgå att din målsman godkänner att du får registrera dig som medlem och köpa träningskort hos Friskis&Svettis Täby.
Intyget ska innehålla:
– Namn och personnummer på den som ska bli medlem
– Namn, personnummer och kontaktuppgifter till målsman
– Datum

Fotopolicy
Du får gärna fotografera dig själv och din träning på våra anläggningar. Däremot får du inte fotografera andra medlemmar utan deras tillåtelse. I omklädningsrum råder fotoförbud. Läs mer i vår fotopolicy.

Årsmöte
En gång om året har vi årsmöte. Motioner skickas till info@taby.friskissvettis.se senast 5 veckor innan årsmötet. Våra årsmöten hålls under våren och tid för detta anslås förutom på hemsidan även i våra anläggningar.

  • Öppettider sommar i Näsbypark och Kyrkbyn (18 juni-19 augusti)

  • MånTisOnsTorsFreLörSön
    Öppnar07.0007.0007.0007.0007.0008.3013.00
    Stänger21.0021.0021.0021.0018.0013.0020.00
      facebook